Blog

Hij komt, hij komt!

Op 24 november is het zover: de Sint doet zijn Blijde Intrede in onze stad.
Maar na de intrede breekt lichte paniek uit!

Actualiteitpiet vergat in het Grote Boek van de Sint te noteren dat Nevele nu ook bij Deinze hoort!!
Nóg meer huizen om te bezoeken en schoorstenen om te doorklauteren zodat alle kinderen die hun schoentje hebben gezet op 6 december een cadeautje kunnen openen!
Maar wat gedaan? Er zijn helemaal niet genoeg Pieten om alle pakjes op tijd te verdelen!
Gelukkig kent de Sint een yogajuf in Deinze en weet hij dat zij snel nog enkele kinderen kan opleiden tot Hulppietjes!

Heb je thuis iemand rondlopen die ook wel een pietendiploma wil halen op 1 december? Super!

Met zakken vol speelgoed op onze rug klimmen we op daken, trippeltrappelen we stilletjes door de kamer, doen we de pietengroet en nog veel meer …

De workshop PIETENYOGA is voor kinderen van 5 tot 10 jaar.
De workshop gaat door in de yogaruimte van YogaVé.

En er is meer! Want ook de mama’s worden verwend: terwijl de Hulppietjes alle kneepjes van het vak leren, kan mama, papa, oma … smullen van een heerlijk gebakje bij Zuskus.

Deelname: 15 euro per kind (gebak en koffie voor de grote mensen en een drankje voor de Hulppietjes inbegrepen). Contant te betalen bij aanvang van de workshop. In het systeem koop je onder Strippenkaart een ‘Workshop’ (15 euro) aan.

Tijdstip: inloop om 15 uur, aanvang van de workshop om 15.10 uur. De workshop duurt drie kwartiertjes.

Heel graag tot 1 december!

Daar is de herfst … dan toch!

Wat een mooie indian summer hebben we gehad!

Kon je ook zo genieten van het heerlijke nazomerweer? Zelfs nog in oktober zonder jas en vaak nog gewoon in een t-shirt of bloesje buiten kunnen vertoeven, de zonnestralen voelen op je blote armen! HOE. ZALIG. IS. DAT!!!

IMG_7978

En dan – heel geleidelijk – deed de herfst toch stilletjes z’n intrede. De bomen betoveren ons opnieuw met hun kleurenpracht, de dagen worden korter, de nachten langer. We kruipen weer gezellig binnen, onder een dekentje met een warme kop thee in de hand, terwijl de herfstzon haar stralen door het raam naar binnen werpt.

Ik hou wel van de herfst. Van de rood, oranje, geel en roze gekleurde bladeren aan de bomen. Van de geur in een herfstbos waar de natuur ons leert dat er een tijd is van loslaten. Loslaten wat je niet meer nodig hebt. Wat energie vraagt. Loslaten om nieuwe, jonge knopjes een kans te geven tot bloei te komen in de lente. Het vooruitzicht op nieuw leven, nieuwe kansen.

Ik hou ook van het gevoel dat het even wat rustiger aan mag. Dat je terug een routine hebt van opstaan, naar school of werk gaan, thuis komen en vroeger dan tijdens de lange zomeravonden naar bed gaan. Van wat slaap inhalen. Mee op het ritme van het licht buiten, samen met de dieren en de natuur die zich klaarmaken voor hun winterslaap.

Ik hou wel van het feit dat het sneller donker wordt. Dat het buiten kouder wordt. Dat het buiten regent en waait, terwijl ik lekker binnen zit. Ik duffel me graag in, onder een deken, in een dikke winterjas. Ik licht graag kaarsjes aan in huis, maak het graag gezellig, lekker hygge.

Maar dat ben ik.

Je bent zeker niet alleen als je al huivert bij het idee van dagen die korter worden, als je regen en wind helemaal niets vindt, als je alweer verlangt naar hittegolf hete zomertemperaturen. Als je de herfst maar een sombere tijd vindt, en de winter misschien nog meer. Als je al een reisje naar de zon hebt geboekt om halfweg de winter je batterijtjes weer op te laden met zonne-energie. Want die zon, die doet leven. Die geeft energie. Die verdrijft somberheid en helpt je positiever tegen het leven aan te kijken.

Heb je geen wintervakantie in de zon gepland? Geen nood. Ook hier, thuis, in ons eigen Belgenlandje, kun je je batterijen opladen. Door even wat gas terug te nemen, jezelf de tijd te gunnen om op adem te komen. Wat aandacht te geven aan zorg dragen voor jezelf. Jezelf wat me-time te schenken. Om zacht te zijn voor jezelf en de veranderingen in de natuur, bij jezelf, te omarmen. Om even de stilte op te zoeken, ook in jezelf.

Want wij mensen houden niet zo van verandering. We houden liever vast aan wat we gewend zijn.

Kom net als de bomen loslaten en geduldig zijn in de zachtere yogastijlen die je bij YogaVé kunt volgen.

In yin yang yoga breng je je vrouwelijke energie (yin) en je mannelijke energie (yang) in balans. Actievere yogahoudingen waarin je kracht opbouwt worden afgewisseld met houdingen waarbij je wat langer in de houding blijft. Ideaal voor wie zich graag eerst inspant om daarna zalig te ontspannen.
In yin yoga ga je echt vertragen, geef je je lichaam de kans om tot in je diepste weefsel te ontspannen om zo oude spanning en stress – waaraan je lichaam zonder dat je het beseft energie blijft besteden – los te laten. Net als de blaadjes aan een boom.

Voel je welkom om te komen verstillen!

Namasté x

Things are about to get really good!

IMG_7834

Jullie werden al een tijdje in spanning gehouden … wat is nu dat grote nieuws waarover nu en dan een tipje van de sluier werd getild?

De voorbije maanden, weken, dagen kon het innerlijke kind in me amper wachten om naar buiten te komen met dat grote nieuws en maakte het ware vreugdesprongetjes … van spanning, van enthousiasme, van ooooeeejààààà ik wil dit zo graag!

Soms ging het niet snel genoeg vooruit, soms mocht het wat trager … en nu komt het wel heel dichtbij! En het voelt goed, zo goed!!

YogaVé heeft tijdens de zomermaanden absoluut niet stil gezeten.

Massa’s inspiratie, nieuwe inzichten, zomerlessen in openlucht in de Brielmeersen, het grote Yogaland-festival in Torhout … en nu komt het — tromgeroffel — …

een nieuwe locatie voor de lessen in Deinze!

Jawel! Voortaan heeft YogaVé een eigen stekje in het centrum van Deinze waar je heerlijk kunt ontspannen in een gezellige, kleinschalige studio. De nieuwe yogaplek bevindt zich achteraan de nieuwe vestiging van Zuskus. Inderdaad, de hipste cadeautjeswinkel van Deinze! Allen daarheen!

Dat betekent ook dat het aanbod aan yogalessen de komende maanden nóg uitgebreider zal worden! Maar dat niet alleen … er zullen ook regelmatig workshops worden georganiseerd die aansluiten op yoga. En ook andere samenwerkingen liggen in het verschiet.

Meer nieuws volgt later nog! Blijf dus zeker de website en de Facebook-pagina volgen en verneem als eerste wat, hoe en wanneer!

Wie me kent, weet dat dit een droom is die alsmaar meer in vervulling gaat. Een plek waar de yogabeleving die ik jullie wil meegeven nog meer tot zijn recht zal komen. Een plek waar het fijn is om even stil te zijn. Om te luisteren naar jezelf. Waar je je bewust kan worden van je ademhaling om zo rust te brengen in een soms onrustig hoofd en lichaam. Een plek waar groot en klein kunnen verbinden met elkaar. Waar groeiende wondertjes gekoesterd worden. Een plek waar iedereen welkom is.

Tijdens het openingsweekend van Zuskus zal ook YogaVé present zijn en kun je een kijkje nemen in de nieuwe locatie en meer uitleg krijgen over de verschillende yogalessen die je kunt volgen bij YogaVé. Voor de miniyogi’s zal er een kennismakingslesje zijn. Op de Facebook-pagina lees je de komende dagen precies wanneer en hoe je kunt inschrijven.

Heel, heel, heel erg welkom alvast!

Namasté,
Veerle x

Summer vibes!

Kijk je ook al zo uit naar die zomermaanden? Kan het er niet snel genoeg zijn? Heb je leuke vakantieplannen naar een zalige bestemming waar je liever vandaag al naartoe wil gaan?

IMG_7479

Ik ken het gevoel! 🙂

En misschien wil je tijdens de komende zomermaanden toch ook blijven genieten van een heerlijk zenmomentje. Dan kan dat bij YogaVé!

De lesmomenten tijdens juli en augustus zijn lichtjes aangepast.
Er zijn ook extra lesmomenten op andere dagen, zoals:

  • yoga flow op het gras (telkens bij mooi weer en bij voldoende aanmeldingen)
  • yin yang yoga op donderdagavond
  • yoga flow op vrijdagochtend

Een uitgebreid lesoverzicht vind je in Momoyoga: www.momoyoga.nl/YogaVe.

Voor buitenlessen breng je zelf je yogamatje of grote handdoek en een fles water mee. Is het al zomers zonnig van ’s morgens vroeg, vergeet je dan niet in te smeren voor je naar de les komt zodat je beschermd bent tijdens het yogauurtje en alles al mooi ingetrokken is en je stevige grip blijft hebben op je matje.

Blijf ook de Facebook-pagina in de gaten houden voor eventueel spontaan aangekondigde lessen of workshops.

Heel graag wens ik jullie een zonnige zomer en heel veel momentjes om die batterijen goed op te laden!

Namasté, Veerle x

Internationale Yogadag op 21 juni

Binnen zes dagen wordt wereldwijd Internationale Yogadag gevierd.

Over de hele wereld worden matjes uitgerold en komen yogabeoefenaars en mensen die zich voor het eerst aan yoga willen wagen samen om yoga te doen. Of ze beoefenen gewoon thuis of op het werk yoga. Eén ding is zeker: op 21 juni wordt wereldwijd aan yoga gedaan.

Waarom precies 21 juni?

Er werd niet zomaar een dag gekozen, maar wel precies die 21e juni. Die dag is de dag van de zonnewende. In onze contreien is dat de langste dag van het jaar en de dag waarop we de zomerzon verwelkomen.

De zonnewende wordt al eeuwen in diverse culturen gevierd als de overwinning van het licht op de duisternis: wicca’s en heksen vierden het zomersolstitium, in Groot-Brittannië verzamelen duizenden zich elk jaar tijdens het solstitium in Stonehenge en ook in tal van andere landen zijn er speciale vieringen ter gelegenheid van de zonnewende.

Sinds 2014 is 21 juni door de Verenigde Naties uitgeroepen tot UNESCO International Yoga Day. Hierdoor kreeg yoga de voorbije alsmaar meer bekendheid en hebben intussen velen al de talloze voordelen van yoga ontdekt.

IMG_7413

Yoga is niet alleen goed voor mind en body, maar werkt ook verbindend: iedereen heeft een lichaam en iedereen kan ademen, dus iedereen kan yoga doen!

Wil jij ook de zon eren en de start van de zomer vieren? Rol dan je matje uit en doe – samen met velen over de hele wereld – enkele zonnegroeten. Daag jezelf uit en doe er 21!

Of kom naar het yogafestival in Deinze …

Voor het derde jaar op rij wordt ook in Deinze een yogadag gehouden. In 2017 trok het evenement ruim 130 yogaliefhebbers.

Samen met de Dienst Sport en Recreatie van Deinze organiseren Relaxatietherapie Florence, Yoga Lena en YogaVé een derde editie van de yogadag in Deinze.

Om er een namiddag vol yoga voor groot en klein van te maken, vindt het evenement dit jaar plaats op woensdag 20 juni. Starten doen we om 13.00 uur en gaan lekker door tot ’s avonds 22.00 uur. Plaats van afspraak is ook deze keer het gezellige Kaandelpark.

Het wordt een festival waar je aan yoga kunt doen met je gezin, partner, vrienden, familie … en waar ouders en kinderen samen een fijne woensdagnamiddag kunnen beleven in het hartje van Deinze.

Er zal voor elk wat wils zijn: kleuter- en kinderyoga, tieneryoga, diverse stijlen van yoga voor volwassenen … Kortom, een namiddag waar genieten centraal staat! En inkom is gratis!

Vorig jaar was alvast een stralende, zomers warme dag … duim je mee dat ook dit jaar de weergoden ons goed gezind zijn!

Meer info en programma vind je op de Facebook-pagina van Yogafestival Deinze: www.facebook.com/YogafestivalDeinze.

Tot in het Kaandelpark!

En alvast een Happy International Yoga Day!

Namasté, Veerle