Postnatale yoga

Postnatale yoga is iets wat elke vrouw kan gebruiken.

Na je bevalling komt er immers best veel op je af.
Je lichaam voelt anders aan, de eerste maanden lijken de dagen nachten geworden en de nachten dagen. Samen met je partner en je gezin zoek je naar een nieuw evenwicht. Even draait alles om dat nieuwe leventje.
De aandacht voor jezelf schuift wat meer naar de achtergrond.

mother and baby gymnastics: postnatale yoga bij YogaVé in Deinze

Waarom is postnatale yoga een goed idee?

Tijdens de eerste vijf tot zes weken na je bevalling mag je je lichaam nog even rustig laten herstellen. Gun jezelf ook de tijd om te wennen aan je nieuwe leven samen.

Geleidelijk aan mag je vanaf de zesde week je lichaam opnieuw in vorm beginnen te brengen. Postnatale yoga is daarvoor ideaal! Aan de hand van oefeningen ga je je lichaam opnieuw verstevigen. Ademhalingsoefeningen helpen je te verbinden met je veranderde lichaam en rust te vinden in je nieuwe leven als mama. Een uurtje lang mag alle aandacht naar jezelf gaan!

In de groepslessen met baby versterk je ook jullie band buiten de baarmoeder.
Je leert enkele yogahoudingen voor je baby die voortaan ook het verluieren en aankleden leuk zullen maken en krijgt een voorproefje van babymassage.

Postnatale yoga kan ook individueel

Liever een one-on-oneles om in alle rust samen te verbinden en eventueel een moment voor borstvoeding of het sussen van je baby te kunnen inlassen? Met aangepaste oefeningen naargelang van je behoeften? Ook dat kan! Stuur een mailtje naar info@yogave.be en samen bekijken we wat een geschikt moment kan zijn.

Geïnteresseerd? De lesmomenten vind je onder Lessen.