Ontspannen bevallen met HypnoBirthing®

Zou het niet mooi zijn als je je kindje in alle rust en op een kalme, liefdevolle manier op de wereld zou kunnen zetten?

Waarom zou’?!

Dat kan gewoonweg! Met HypnoBirthing!!!

Hypno… wat?!

Laat je vooreerst niet afschrikken door het woordje ‘hypno’ in HypnoBirthing!

HypnoBirthing is een methode die je aan de hand van zelfhypnose, affirmaties, ontspanningstechnieken en ademhalingsoefeningen leert toe te werken naar een ontspannen bevalling, precies zoals jij die voor je ziet!

En ja, daarbij wordt dus inderdaad uitgegaan van zelfhypnose.
Maar wist je dat je zonder het te beseffen elke dag wel eens in een staat van zelfhypnose komt?! Om maar enkele voorbeeldjes te geven: wanneer je dagdroomt, helemaal opgaat in een film of een goed boek en het niet hoort dat iemand je wenkt, met de auto rijdt zonder dat je hoeft na te denken bij alle handelingen die je doet … wel, dan ben je in zelfhypnose!

Hoe werkt het dan precies?

Tijdens een cursus HypnoBirthing worden eerst en vooral alle negatieve verhalen en verwachtingen die je al mocht aanhoren vanaf het moment dat je aankondigde dat je zwanger bent of waarmee je opgroeide ontkracht. Een positieve mindset, daar begint het allemaal mee!

Vanaf dat moment keren we terug naar het begin: de natuurlijke manier van bevallen en de kracht van het lichaam van een vrouw! Stap voor stap bouw je het vertrouwen in je lichaam op.

Aan de hand van ontspanningsoefeningen, ademhalingstechnieken, affirmaties en veel meer krijg je opnieuw voeling met je lichaam en kom je in een diepe staat van ontspanning (lees: zelfhypnose).

Zo leer je niet tegen je lichaam te reageren, maar ermee samen te werken!
Met als resultaat: een bevalling die je als minder pijnlijk zult ervaren.

Voordelen van HypnoBirthing

+ Je ervaart de geboorte van je kindje heel bewust
+ Ook je partner wordt actief betrokken bij de geboorte
+ Je doorbreekt de angst-spanning-pijncirkel en ervaart de bevalling als minder pijnlijk
+ Doordat je de natuurlijke impulsen van je lichaam volgt, kun je eventueel ook de arbeidstijd inkorten
+ Je ademt je baby’tje naar beneden i.p.v. te persen tot je helemaal uitgeput bent
+ Een ontspannen mama = een ontspannen geboorte = een ontspannen baby
+ Door je bevalling bewust te ervaren, wordt ook de band tussen mama, geboortepartner en baby’tje nog eens extra versterkt

Hoe verloopt de cursus praktisch?

Een HypnoBirthing-cursus loopt over vijf avonden van telkens tweeënhalf tot drie uur.

Tijdens die vijf lessen kom je alles te weten over geboorte en leer je alle technieken die je zowel tijdens de ontsluitingsfase als tijdens de arbeid in die diepe ontspanning helpen te brengen. Je leert ook ademhalingstechnieken voor zowel het opvangen van je weeën als het ter wereld brengen van je baby’tje en oefent ook houdingen die je kunt aannemen in alle stadia van de geboorte.

Je volgt de cursus samen met je partner zodat ook hij/zij je actief kan ondersteunen in al die stadia en ook zelf ontspannen kan toeleven naar de geboorte.

Belangrijk is dat je ook zelf aan de slag gaat met de aangeleerde technieken en oefeningen zodat je je lichaam en geest traint op een ontspannen bevalling. Je maakt er als het ware een routine van, zoals je ook hebt leren autorijden. En ook dat moest je in het begin vooral oefenen en herhalen.

Vanaf wanneer starten met HypnoBirthing?

Dat kan eigenlijk op elk moment, zodra je weet dat je zwanger bent, idealiter voor je vijfendertigste week.

Zoals hiervoor al aangegeven, is het belangrijk dat je – naast de lessen – ook zelf aan de slag gaat. En dus hoe meer je kunt oefenen, hoe meer je je lichaam klaarmaakt om je baby’tje in alle sereniteit en rust te verwelkomen.

De cursus wordt gegeven in groepslessen, maar kan ook individueel worden gevolgd. Vraag gerust naar de mogelijkheden!

Graag deelnemen? Nieuwe cursussen worden telkens aangekondigd op de Facebook-pagina van YogaVé. Zit je eerst nog met wat vragen? Stuur gerust een mailtje naar info@yogave.be.