Over

Yoga is niet meer uit onze maatschappij weg te denken. We leven in een prestatiegerichte maatschappij: alles moet sneller, beter, harder. De jacht op aanzien, er goed uitzien – niet alleen letterlijk maar ook figuurlijk – is volop aan de gang. En niemand lijkt te ontsnappen aan de ratrace. Yoga Deinze probeert daar iets tegen te doen en streeft naar een betere balans voor iedereen.

Bij heel wat mensen draait de gedachtemolen op volle toeren. We negeren signalen van ons lichaam omdat het nu even niet goed uitkomt en merken zo niet op dat we steeds meer het contact met onszelf verliezen. We snakken naar rust, happen naar adem.

Gas terugnemen, het intussen al bijna oubollig klinkende onthaasten, herbronnen en tijd nemen voor jezelf treden steeds meer op de voorgrond. De zoektocht naar geluk is nog nooit zo groot geweest.

Een gezonde geest in een gezond lichaam …

Deze uitdrukking lijkt steeds meer waarheid in te houden. Want … begint een gezond lichaam niet met een gezonde geest? Of is het eerder omgekeerd? Hoe je het ook bekijkt, lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ze beïnvloeden elkaar voortdurend. Negatieve gedachten uiten zich in lichamelijke klachten, lichamelijke klachten doen ons negatief denken.

Yoga biedt een tegenwicht voor een maatschappij die zichzelf voorbijholt …

Wat doet yoga Deinze voor jou?

Yoga Deinze:

  • biedt een antwoord op de nood aan balans en verbinding
  • biedt rust in een prestatiegerichte maatschappij
  • leert je opnieuw juist te ademen
  • geeft je inzicht in jezelf
  • beleef je op én naast de mat

Veerle Ost, drijvende kracht achter YogaVé

Als yogadocente wil ik mijn steentje bijdragen tot een betere balans. En dat al vanaf de kleuterleeftijd. Je maakt kinderen weerbaarder tegen maatschappelijke ziektebeelden als je  yoga integreert op school. Als je de kinderen van vandaag al op jonge leeftijd vertrouwd maakt met yoga. Daar ben ik honderd procent van overtuigd.

Die overtuiging bracht me ertoe om me naast mijn eigen yoga practice ook te gaan verdiepen in kinderyoga en alle aanverwante aspecten.

Intussen beoefen ik zelf al meer dan 20 jaar yoga.

In hoofdberoep ben ik freelancer gespecialiseerd in financiële en juridische vertalingen. Saai, hoor ik je denken. En wellicht heb je gelijk.

Gelukkig heb ik naast een talenknobbel ook een brein waarvan de creatieve radartjes non-stop draaien. Ik hou van fotografie, ben steeds omringd door muziek, ben weg van mooie interieurspullen, trek zo vaak als ik kan naar de kust, ben verslaafd aan kookboeken en een thee-addict … Maar bovenal ben ik een trotse mama van twee kinderen, een zoon en een dochter. Die rol is me op het lijf  geschreven.

Een gezonde levensstijl staat bovenaan op mijn lijstje. Door gezond te eten, gezond te leven en ook zo veel mogelijk mijn steentje bij te dragen tot het milieu.

Meer en meer merk ik dat ‘hoofdwerkers’ als ik de weg naar yoga vinden als uitlaatklep, ontspanning, lichaamsbeweging, middel om te herstellen van een eventuele burn-out of bore-out en wat nog meer …

Yoga Deinze, door YogaVé

De oerkracht van yoga

Op verschillende momenten in mijn leven heb ik zelf de oerkracht mogen ervaren, die oerkracht die diep vanbinnen in elk van ons zit. Mogen ervaren hoe sterk het menselijke lichaam, en vooral hoe sterk de menselijke geest wel is. En zo durf ik te stellen dat yoga – na twintig jaar – een waar onderdeel van mijn leven is geworden.

Tijdens die meer dan 20 jaar werd me ook alsmaar vaker de vraag gesteld waarom ik zelf nog geen yogales gaf. Nu en dan was ik wel al eens kinderyogajuf op school, maar verder dan dat ging het niet echt. Tot het een aantal jaar geleden begon te kriebelen en de grote vraag opdoemde: blijf ik op mijn huidige professionele pad of ga ik toch ook mijn andere passies en interesses aanboren?

En zo komt het dat ik vandaag jullie yogadocente mag zijn …

Deskundige trainer in yoga Deinze

Om mijn eigen yoga-ervaring te onderbouwen met kennis van zaken volgde ik de volgende opleidingen:

  • Yoga Alliance Certified Anusara Yoga Teacher Training
  • Yoga Alliance Certified Yin Yoga Teacher Training

— gericht op kinderen en jongeren:

— met een speciale focus op mama’s en mini’s:

en blijf ik extra opleidingen en bijscholingen volgen om me alsmaar verder te kunnen verdiepen in yoga en alles wat daarbij hoort

Iemand zei ooit tegen me: “it’s all in the mind” … een wijsheid die me als achttienjarige op het pad van yoga bracht … Een wijsheid die ik ook mijn yogi’s en yogini’s wil bijbrengen want een gezond lichaam begint – als je het mij vraagt – echt wel met een gezonde geest.

Ontmoeten we elkaar in yoga Deinze?

Namasté!

Veerle