Internationale Yogadag op 21 juni

Binnen zes dagen wordt wereldwijd Internationale Yogadag gevierd.

Over de hele wereld worden matjes uitgerold en komen yogabeoefenaars en mensen die zich voor het eerst aan yoga willen wagen samen om yoga te doen. Of ze beoefenen gewoon thuis of op het werk yoga. Eén ding is zeker: op 21 juni wordt wereldwijd aan yoga gedaan.

Waarom precies 21 juni?

Er werd niet zomaar een dag gekozen, maar wel precies die 21e juni. Die dag is de dag van de zonnewende. In onze contreien is dat de langste dag van het jaar en de dag waarop we de zomerzon verwelkomen.

De zonnewende wordt al eeuwen in diverse culturen gevierd als de overwinning van het licht op de duisternis: wicca’s en heksen vierden het zomersolstitium, in Groot-Brittannië verzamelen duizenden zich elk jaar tijdens het solstitium in Stonehenge en ook in tal van andere landen zijn er speciale vieringen ter gelegenheid van de zonnewende.

Sinds 2014 is 21 juni door de Verenigde Naties uitgeroepen tot UNESCO International Yoga Day. Hierdoor kreeg yoga de voorbije alsmaar meer bekendheid en hebben intussen velen al de talloze voordelen van yoga ontdekt.

IMG_7413

Yoga is niet alleen goed voor mind en body, maar werkt ook verbindend: iedereen heeft een lichaam en iedereen kan ademen, dus iedereen kan yoga doen!

Wil jij ook de zon eren en de start van de zomer vieren? Rol dan je matje uit en doe – samen met velen over de hele wereld – enkele zonnegroeten. Daag jezelf uit en doe er 21!

Of kom naar het yogafestival in Deinze …

Voor het derde jaar op rij wordt ook in Deinze een yogadag gehouden. In 2017 trok het evenement ruim 130 yogaliefhebbers.

Samen met de Dienst Sport en Recreatie van Deinze organiseren Relaxatietherapie Florence, Yoga Lena en YogaVé een derde editie van de yogadag in Deinze.

Om er een namiddag vol yoga voor groot en klein van te maken, vindt het evenement dit jaar plaats op woensdag 20 juni. Starten doen we om 13.00 uur en gaan lekker door tot ’s avonds 22.00 uur. Plaats van afspraak is ook deze keer het gezellige Kaandelpark.

Het wordt een festival waar je aan yoga kunt doen met je gezin, partner, vrienden, familie … en waar ouders en kinderen samen een fijne woensdagnamiddag kunnen beleven in het hartje van Deinze.

Er zal voor elk wat wils zijn: kleuter- en kinderyoga, tieneryoga, diverse stijlen van yoga voor volwassenen … Kortom, een namiddag waar genieten centraal staat! En inkom is gratis!

Vorig jaar was alvast een stralende, zomers warme dag … duim je mee dat ook dit jaar de weergoden ons goed gezind zijn!

Meer info en programma vind je op de Facebook-pagina van Yogafestival Deinze: www.facebook.com/YogafestivalDeinze.

Tot in het Kaandelpark!

En alvast een Happy International Yoga Day!

Namasté, Veerle

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.