Daar is de herfst … dan toch!

Wat een mooie indian summer hebben we gehad!

Kon je ook zo genieten van het heerlijke nazomerweer? Zelfs nog in oktober zonder jas en vaak nog gewoon in een t-shirt of bloesje buiten kunnen vertoeven, de zonnestralen voelen op je blote armen! HOE. ZALIG. IS. DAT!!!

IMG_7978

En dan – heel geleidelijk – deed de herfst toch stilletjes z’n intrede. De bomen betoveren ons opnieuw met hun kleurenpracht, de dagen worden korter, de nachten langer. We kruipen weer gezellig binnen, onder een dekentje met een warme kop thee in de hand, terwijl de herfstzon haar stralen door het raam naar binnen werpt.

Ik hou wel van de herfst. Van de rood, oranje, geel en roze gekleurde bladeren aan de bomen. Van de geur in een herfstbos waar de natuur ons leert dat er een tijd is van loslaten. Loslaten wat je niet meer nodig hebt. Wat energie vraagt. Loslaten om nieuwe, jonge knopjes een kans te geven tot bloei te komen in de lente. Het vooruitzicht op nieuw leven, nieuwe kansen.

Ik hou ook van het gevoel dat het even wat rustiger aan mag. Dat je terug een routine hebt van opstaan, naar school of werk gaan, thuis komen en vroeger dan tijdens de lange zomeravonden naar bed gaan. Van wat slaap inhalen. Mee op het ritme van het licht buiten, samen met de dieren en de natuur die zich klaarmaken voor hun winterslaap.

Ik hou wel van het feit dat het sneller donker wordt. Dat het buiten kouder wordt. Dat het buiten regent en waait, terwijl ik lekker binnen zit. Ik duffel me graag in, onder een deken, in een dikke winterjas. Ik licht graag kaarsjes aan in huis, maak het graag gezellig, lekker hygge.

Maar dat ben ik.

Je bent zeker niet alleen als je al huivert bij het idee van dagen die korter worden, als je regen en wind helemaal niets vindt, als je alweer verlangt naar hittegolf hete zomertemperaturen. Als je de herfst maar een sombere tijd vindt, en de winter misschien nog meer. Als je al een reisje naar de zon hebt geboekt om halfweg de winter je batterijtjes weer op te laden met zonne-energie. Want die zon, die doet leven. Die geeft energie. Die verdrijft somberheid en helpt je positiever tegen het leven aan te kijken.

Heb je geen wintervakantie in de zon gepland? Geen nood. Ook hier, thuis, in ons eigen Belgenlandje, kun je je batterijen opladen. Door even wat gas terug te nemen, jezelf de tijd te gunnen om op adem te komen. Wat aandacht te geven aan zorg dragen voor jezelf. Jezelf wat me-time te schenken. Om zacht te zijn voor jezelf en de veranderingen in de natuur, bij jezelf, te omarmen. Om even de stilte op te zoeken, ook in jezelf.

Want wij mensen houden niet zo van verandering. We houden liever vast aan wat we gewend zijn.

Kom net als de bomen loslaten en geduldig zijn in de zachtere yogastijlen die je bij YogaVé kunt volgen.

In yin yang yoga breng je je vrouwelijke energie (yin) en je mannelijke energie (yang) in balans. Actievere yogahoudingen waarin je kracht opbouwt worden afgewisseld met houdingen waarbij je wat langer in de houding blijft. Ideaal voor wie zich graag eerst inspant om daarna zalig te ontspannen.
In yin yoga ga je echt vertragen, geef je je lichaam de kans om tot in je diepste weefsel te ontspannen om zo oude spanning en stress – waaraan je lichaam zonder dat je het beseft energie blijft besteden – los te laten. Net als de blaadjes aan een boom.

Voel je welkom om te komen verstillen!

Namasté x

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.