Blue Monday … of toch niet?

IMG_6686
Wellicht heb je het ergens wel al gelezen of gehoord: het zou vandaag Blue Monday zijn, de meest deprimerende dag van het jaar.
Maar … laat je vooral niets wijsmaken!!
Behalve het feit dat het vandaag inderdaad maandag is en het toevallig ook nog eens een druilerige dag is, bepaalt niets dat dit ook werkelijk de meest depri dag van het nieuwe jaar is.
Laat je geluksgevoel dus vooral niet bepalen door iets wat je leest of hoort en blijf je positieve kijk ook op deze druilerige dag behouden!
Enkele tips:
  • Ga voor jezelf eens elke dag na wat een glimlach op je gezicht kon toveren en waaraan je echt een geluksmomentje – groot of klein – kon beleven. Hou die geluksmomentjes bij in een ‘happiness jar’ of dagboek en grijp ernaar terug op momenten dat het even wat minder goed gaat.
  • Laat je geluk niet bepalen door anderen, maar zoek het binnenin jezelf! Het leven is vallen en opstaan; aanvaard ook die mindere momenten. Durf ze onder ogen te zien en besef dat ook die mindere momenten voorbijgaan.
  • Pak je dierbaren eens goed vast voor een stevige knuffel: wanneer je knuffelt, komt het hormoon oxytocine vrij. Dat gelukshormoon zorgt ervoor dat je een prettig gevoel krijgt (net als bij verliefdheid), het verlaagt je hartslag en bloeddruk en het vermindert de aanmaak van het stresshormoon. Knuffelen is dus niet alleen heel gezond, het is bovenal gewoon heel erg fijn!
  • Vergeet het maken van voornemens telkens aan het begin van het nieuwe jaar en doe gewoon! Wil je graag een nieuwe hobby opnemen, die ene lang vergeten passie aanboren, een nieuwe wending nemen? Ga ervoor! Laat je niet tegenhouden door ditjes of datjes en schrijf je nu meteen in (en ja, waarom zelfs niet voor een yogales bij YogaVé)!
  • Doe net als onze buren in het Hoge Noorden en maak het hygge (gezellig) in huis met kaarsen, dekens, een warme kop thee, geniet van alles niet te veel en niet te weinig, maar precies genoeg (lagom) en neem bewust tijd voor een fika (gezellig koffieonderonsje) met collega’s, vrienden …
  • Rol je yogamatje uit en ga voor enkele stevige zonnegroeten! Voel je energie door je lichaam stromen en je hart stevig kloppen en ervaar hoe fijn het is!
Toch een duwtje in de rug nodig om op die yogamat te stappen? Welkom in een van de lessen die aangeboden worden door YogaVé. Meer info op de website.
Namasté (ik groet het geluk in jou!)