Thee

Thee en yoga, dat is als yin en yang: ze horen bij elkaar, ze vormen samen één.

Na je les een heerlijk geurend kopje thee drinken, helpt je nog even in die zalige ontspanning te blijven.

YogaVé is zelf een theeleut. En volgde een opleiding tot theesommelier. Ben je nog geen echte theedrinker, dan gidst YogaVé je graag doorheen de vele verschillende theesoorten en theesmaken.

Bij YogaVé kun je verschillende soorten thee verkrijgen:
– de premium Chinese thee van Or Tea?
– de biologische en volledig vegan chakrathee van Solaris

 

Or Tea_ logo rood

Is it love or tea?
Zo luidt het motto van het hippe theemerk voor Chinese kwaliteitsthee Or Tea?.

Een absolute verwennerij voor je smaakpapillen, body en mind die je kunt aankopen bij YogaVé!

De thee smaakt niet alleen heerlijk, maar is ook volledig natuurlijk, zonder toegevoegde kleur-, geur- of smaakstoffen. Bovendien zijn de builtjes biologisch afbreekbaar, gemaakt van maïszetmeel en ongebleekt katoen.

En als toemaatje zit de thee ook nog eens verpakt in hippe boxes en canisters! Mooi om cadeau te doen aan een theeliefhebber … en jezelf!!

Voor de canisters zijn handige refills verkrijgbaar zodat je je prachtige blik steeds opnieuw kunt gebruiken.

Hieronder alvast een greep uit het aanbod.

Beeeee CalmEnerGingerMerry PeppermintTiffanys Breakfast

 

Or Tea_Tin Canister_Front_DTX_MAXOr Tea_Tin Canister_Front_Dragon Pearl Jasmine_MAXOr Tea_Tin Canister_Front_Mount Feather_MAXOr Tea_Tin Canister_Front_TSLoC_MAX

Een folder met een overzicht van alle theesoorten vind je in de yogaruimte.

Solaris chakrathee

Solaris Tea is een familiebedrijf uit Ierland gespecialiseerd in het ontwikkelen van theeblends met louter biologische kruiden, specerijen en theesoorten.

Solaris garandeert dat alle theeën geproduceerd worden conform de hoogste standaard op het gebied van kwaliteit en duurzaamheid.

Alle blends zijn puur, dus zonder toegevoegde geur- of smaakstoffen.

Ook de handgestikte builtjes van Solaris Tea zijn biologisch afbreekbaar, biocompatibel en gemaakt van maïszetmeel en geven zo aan je kopje thee meteen een luxueus gevoel!

Master Tea Blender Jörg Müller, voormalig topsporter, heeft een bachelordiploma in Herbal Medicine (BScHons) en woont inmiddels ruim 15 jaar in Ierland.

Solaris chakra thee wortel bioSolaris chakra thee sacrum bioSolaris chakra thee solar plexus bioSolaris chakra thee hart bioSolaris chakra thee keel bioSolaris chakra thee derde oog bioSolaris chakra thee kruin bio

Welke thee past bij welk chakra?

 • Wortelchakra (Muladhara) – Ik ben (rood)
  Dit kalmerende oriëntaalse specerijenmengsel met gember, kaneel en cacaoschil heeft een volle, aardse smaak en een natuurlijke zoetheid die je een veilig en geaard gevoel geeft.
  Aandacht hebben voor het wortelchakra helpt je te gronden en geeft een stevig gevoel van verbondenheid met deze wereld. Je kunt voluit voor anderen zorgen wanneer je stevig verankerd en verbonden bent met je innerlijke weten, overlevingsinstincten en basale behoeften.

 • Sacraal chakra (Svadhisthana) – Ik voel (oranje)
  Deze theeblend is een geavanceerde rooibosvariant, met een decadente touch van cacaoschil en echte bourbonvanille om je zinnen te strelen.
  Het sacrale chakra is het centrum van passie en vreugde, zelfexpressie en plezier. Het draait om voelen en creativiteit. Door aandacht te hebben voor je tweede chakra ontwikkel je je emoties en sensaties en je vermogen om anderen aan te voelen en te begrijpen.

 • Solarplexuschakra (Manipura) – Ik doe (geel)
  Dit stimulerende mengsel van zwarte theeblaadjes en authentieke Indiase chaispecerijen inspireert en activeert.
  Het zonnevlechtchakra is ons krachtcentrum en de kern van onze identiteit, persoonlijkheid en ego. Door aandacht te hebben voor je zonnevlechtchakra versterk je je zelfvertrouwen en kracht. Het helpt je om doelen te verwezenlijken en je dromen na te jagen.
  Deze activerende blend stimuleert en zet aan tot actie.

 • Hartchakra (Anahata) – Ik Heb Lief (groen)
  Deze opbeurende kruidenthee van kamille, citroenverbena, venkel en roos is verzachtend, troostend en bevordert een kalm en tevreden gevoel.
  Het vermogen om van onszelf en anderen te houden, is verbonden met ons hart. Het hartchakra is het centrum van onze compassie en zorgzaamheid en inspireert ons tot waarachtige liefde en vergeving. Aandacht voor je hartchakra voedt je vermogen tot openheid en het geven en ontvangen van onvoorwaardelijke liefde. Deze cafeïnevrije thee is kalmerend en inspirerend.

 • Keelchakra (Vishuddha) – Ik spreek (blauw)
  Deze verfijnde blend met citrusboventonen bevat citroengras, hibiscus en gember. Dit mengsel is zowel verzachtend als energiegevend. Verlicht een geïrriteerde keel.
  Het keelchakra staat in verband met expressie en begrip van zowel verbale als non-verbale communicatie. Het is de poort tot het uiten van gedachten en gevoelens, van onze communicatie met anderen. Aandacht voor dit chakra stimuleert expressie en communicatie.
  Deze cafeïnevrije blend is enerzijds verzachtend (voor de keel) en anderzijds verkwikkend.

 • Derde-oogchakra (Ajna) – Ik zie (paars)
  Een detox kruidenmengsel met munt, brandnetel en venkel. Werkt kalmerend en zuiverend, ondersteunt de spijsvertering.
  Aandacht voor ons derde-oogchakra vergroot ons vermogen tot reflectie en inzicht in onze innerlijke en uiterlijke wereld. Het vermogen om vooruit te zien en denken is belangrijk voor zelfrealisatie en visie op het leven.
  Een cafeïnevrije blend die zowel verzachtend en kalmerend als zuiverend en ontgiftend is.

 • Kruinchakra (Sahasrara) – Ik weet (violet)
  Dit is een authentiek Indiaas chairecept gemaakt met premium kwaliteit first flush groene theeblaadjes. Een levendige, verkwikkende blend die tevens zuivert en ontspant.
  Het kruinchakra houdt verband met ons hogere zelf en het ontvangen van energie en spirituele begeleiding. Het helpt ons ego te overstijgen. Aandacht voor het kruinchakra bevordert inzicht in oorzaak-gevolgrelaties en hoe ons leven een positieve draai te geven.


Heb je zin gekregen in een zenzalig kopje thee? Je kunt de thee aankopen na de yogales. Mailen kan ook: info@yogave.be.