Kleuteryoga

Kleuters zijn bijzonder leergierig en gaan heel actief op ontdekking in de wereld rondom hen. Tal van prikkels komen daarbij op hen af: thuis, op school, in de buitenschoolse opvang, via tv of de tablet … Kleuteryoga helpt je kleuter beter om te gaan met die prikkels.

Beetje bij beetje komen ze in aanraking met grenzen en leren ze die grenzen af te tasten. Naarmate ze groeispurten maken, krijgen ze ook alsmaar meer voeling met hun emoties en hun eigen ikje. En dan gebeurt het wel eens dat hun ikje in botsing komt met hun omgeving. En dat zijn best wel pittige ervaringen. Kleuteryoga kan helpen die ervaringen in goede banen te leiden en een plaats te geven. Je kleuter leert rustiger met de wereld om te gaan.

Kleuteryoga bij YogaVé in Deinze, gelukkige kleuters

Wat doen we allemaal tijdens een lesje kleuteryoga?

Tijdens een lesje kleuteryoga gaan we op een speelse manier na hoe we ons voelen, in ons hoofdje en ons lijfje. We gaan na hoe we ons ikje kunnen zijn zonder al te veel prikkels. We trekken op avontuur en leren aan de hand van ontspannende bewegingen, ademhalingsoefeningen en een vorm van meditatie – op maat van kleuters – opnieuw rust en balans te vinden.

Een lesje is aangepast aan de belevingswereld van 3- tot 6-jarigen en is altijd uitgewerkt rond een thema waarbij we voeling krijgen met alle emoties die we ervaren: blijheid, verdriet, boosheid, angst … Allemaal gevoelens die kleuters ook ervaren.

Beweging troef

In tegenstelling tot yoga bij volwassenen betekent yoga voor kleuters absoluut niet dat we stilzitten! We springen, zingen, dansen, lachen, knutselen … Beweging en inspanning wisselen we voortdurend af met rust en ontspanning. De yogahoudingen zijn telkens opnieuw uitgewerkt op maat van kleuters: we maken ons zo klein als een muisje, brullen als een leeuw, grommen als een beer, gekken als een aap, zoemen als een bij, fladderen als een vlinder …

Elk lesje eindigt met een moment van rust: een aangepaste vorm van meditatie waarin kleuters en jonge kinderen even kunnen navoelen en tot zichzelf kunnen komen. Zo leren kleuters al op deze jonge leeftijd kennis te maken met yoga en de yogafilosofie.

Interesse?

Lijkt kleuteryoga wat voor jouw kleuter? Wil je je kleuter de kans bieden met yoga kennis te maken? Inschrijven? Kom gerust langs.

De lesmomenten vind je onder Lessen.

Wil je meer info? Stuur dan een mailtje naar info@yogave.be. Je krijgt zo vlug mogelijk een antwoord.