Kinderyoga

We leven in een prestatiegerichte maatschappij en ook jonge kinderen ervaren steeds meer druk. Ze raken uit balans en zijn overprikkeld. Ze maken een groeiproces door waarbij hun karaktertje steeds sterker wordt. Maar daarbij komen ze regelmatig in botsing met zichzelf en met anderen. Soms verliezen ze zelfs voeling met hun eigen persoontje. Ze uiten dat vervolgens met frustraties, sterke emoties, angsten, concentratieproblemen of klachten zoals buikpijn, slaapproblemen en hoofdpijn. Kinderyoga creëert dat uurtje rust waarin kinderen opnieuw verbinding maken met zichzelf en met anderen.

Waarom yoga zo goed is voor kinderen? Omdat het inspanning en ontspanning samenbrengt. Maar vooral … Niemand hoeft de beste te zijn in een bepaalde houding. Alle kinderen werken samen en stimuleren elkaar. Weg met die prestatiedrang!

                              happy-girl.jpgKinderyoga bij YogaVé in Deinze hand drawing happy kids

Kinderyoga stimuleert zoveel goeds

Inderdaad, kinderyoga is niet alleen inspanning en ontspanning. Kinderyoga zet vooral aan tot het stimuleren van allerlei positieve zaken, zoals:

+ fantasie en creativiteit
+ zelfvertrouwen
+ concentratie
+ kracht en evenwicht, fysiek en mentaal
+ weerbaarheid

Tijdens een les kinderyoga leren we spelenderwijs onszelf te blijven. We trekken op avontuur maar maken het ook even stil. Op een positieve manier leren we omgaan met ons anders-zijn en met de ander. Via ontspannende yogahoudingen, ademhalingsoefeningen en een vorm van meditatie op maat vinden de kinderen opnieuw rust en balans.

Geen volwassenyoga!

Kinderyoga is inderdaad is niet te vergelijken met de klassieke yogaposes voor volwassenen. Yoga voor kinderen wordt op een speelse manier aangebracht, vaak uitgewerkt rond een themales. De yogaposes hebben bijna allemaal dierennamen, en dat maakt het voor de kinderen nóg leuker. Op die manier leren kinderen al op deze jonge leeftijd kennismaken met yoga en de yogafilosofie.

Geïnteresseerd?

Denk je dat kinderyoga iets is voor je kind? Kom gerust eens af en laat je kind met yoga kennismaken. Lesmomenten vind je onder Lessen.

Heb je meer info nodig? Mail je vraag dan naar info@yogave.be. Je krijgt zo vlug mogelijk een mailtje terug.