Kinderyoga

We leven in een prestatiegerichte maatschappij en ook jonge kinderen ervaren steeds meer druk. Ze raken uit balans en zijn overprikkeld. Ze verliezen voeling met zichzelf, maken een groeiproces door waarbij hun karaktertje sterker wordt, komen in botsing met zichzelf en met anderen en uiten dat met frustraties, sterke emoties, angsten, concentratieproblemen of klachten zoals buikpijn, slaapproblemen en hoofdpijn.

Kinderyoga creëert dat uurtje rust waarin kinderen opnieuw verbinding maken met zichzelf en met anderen.

Kinderyoga brengt inspanning en ontspanning samen. Maar vooral … Niemand hoeft de beste te zijn in een bepaalde houding; we werken samen en stimuleren elkaar. Weg prestatiedrang!

                              happy-girl.jpghand drawing cartoon happy kidshand drawing happy kids

Kinderyoga stimuleert:

  • fantasie en creativiteit
  • zelfvertrouwen
  • concentratie
  • kracht en evenwicht, fysiek en mentaal
  • weerbaarheid

Tijdens een les kinderyoga leren we spelenderwijs bij onszelf te blijven. We trekken op avontuur en maken het ook even stil. Op een positieve manier leren we omgaan met ons anders-zijn en met de ander. Ontspannende yogahoudingen, ademhalingsoefeningen en een op maat van jonge kinderen aangepaste vorm van meditatie helpen opnieuw rust en balans te vinden.

Kinderyoga is niet te vergelijken met de klassieke yogaposes voor volwassenen. Yoga voor kinderen wordt op een speelse manier aangebracht, vaak uitgewerkt rond een themales. De yogaposes hebben bijna alle dierennamen, wat het voor de kinderen zo niet nóg leuker maakt. Op die manier leren kinderen al op deze jonge leeftijd kennismaken met yoga en de yogafilosofie.

Lesmomenten vind je onder Lessen.