COVID-19-maatregelen

Zolang het coronavirus deel uitmaakt van onze maatschappij gelden enkele praktische afspraken, zowel in de yogaruimte van YogaVé als op andere externe locaties.

Neem ze goed door voor je een les boekt en laten we samen zorg dragen voor elkaar!

In de yogaruimte van YogaVé is het aantal deelnemers beperkt.
Supertip: plan je yogamomenten ruim op voorhand in zodat je zeker bent van je plekje.

Basisafspraken

Kom enkel naar een groepsles als je je helemaal fit voelt.
De komende herfst- en winterperiode zal het moeilijk te onderscheiden zijn of je gewoon verkouden, een beginnend griepje of corona hebt.
Daarom, één regel: voel je je niet lekker, blijf dan gezellig thuis, drink een verwarmende gemberthee en kruip onder je lakens.
En ook als je in contact kwam met iemand die mogelijks een virusje te pakken heeft. Ben je op reis geweest, ook dan neem je extra voorzorgen ongeacht de kleurcode van de regio waar je naartoe reisde en wacht je na je thuiskomst twee weken om opnieuw een les te boeken.
• Was thuis grondig je handen en ontsmet je handen met de (verzorgende!!) alcoholgel die ter plaatse aanwezig is.
Draag een mondmasker. Kom een voor een de gang naar de yogaruimte door en houdt voldoende afstand van elkaar. Zodra je zit, mag je je mondmasker ook wegbergen. Buitengaan doe je op dezelfde manier.
• Was thuis grondig je handen en ontsmet je handen met de (verzorgende!!) alcoholgel die ter plaatse aanwezig is.
Beperk je tijd voor en na de les. Ben je toch vroeger dan het aanvangsuur van jouw lesmoment, wacht dan buiten. Wacht ook tot het lesmoment voor jou volledig afgerond is en iedereen met de nodige afstand de ruimte heeft kunnen verlaten.

In de yogaruimte

• Breng je eigen matje en eventueel ander yogamateriaal (blok, riem, deken …) mee.
Heb je nog geen eigen matje of materiaal dan kun je er een aankopen bij YogaVé of kun je om advies vragen voor een goeie degelijke mat. Neem zeker eens een kijkje op de website onder ‘Yogashop’ waar je vindt wat je allemaal kunt bestellen.
• De studiomatten liggen ter plaatsaanduiding en dienen ofwel bedekt te worden door een grote badhanddoek, ofwel door een eigen yogamatje.
• Omdat in een les vaak ook props worden gebruikt, is het raadzaam om een tot twee extra (kleinere) handdoeken of een kussensloop te voorzien om over de props te leggen.
• Er zal permanent ventilatie zijn in de ruimte door een open raam of open deur. Kleed je dus in laagjes zodat je opnieuw iets warmers kunt aantrekken voor de eindontspanning. Je kunt ook een dekentje meebrengen.
Naast de permanente ventilatie wordt de yogaruimte ook steeds grondig ontsmet tussen de lessen door.
• Er is geen mogelijkheid om het toilet te gebruiken. Ook omkleden kan niet.
• Voorzie een hervulbaar drinkflesje met water om voldoende te hydrateren na de les.
• Na de les ontsmet je zelf de studiomat en eventueel de props met de ontsmettende spray die naast je mat staat. Het doekje waarmee je de mat ontsmette, gooi je bij het buitengaan in de mand.

Je les boeken

• Inschrijven kan tot vier uur voor de aanvang van de les, niet later. Kun je er uiteindelijk toch niet bij zijn, meld je dan tijdig af zodat je plekje eventueel naar iemand kan gaan die op de wachtlijst staat. De plekjes in de yogaruimte zijn immers beperkt en dus gewild! Ben je niet tijdig afgemeld, dan ben je je beurt kwijt.
• Controleer even in je account of je ook je telefoonnummer hebt ingevuld.
• De les gaat door bij voldoende aantal deelnemers. Indien de les dient te worden geannuleerd, word je daarvan per mail op de hoogte gebracht en gaat je beurt terug naar je tegoed.

Voel je je nog niet comfortabel om naar een groepsles te komen?
Ook daar heeft YogaVé een oplossing voor! De komende herfst- en winterperiode zullen er opnieuw een aantal lessen via livestream worden aangeboden.